Нашата глобална програма за управление на развитието

Hilti Outperformer: технически път на развитие

Може би наскоро сте получили техническа магистърска степен?

Може би владеете свободно английски и друг език?

Бихте ли се радвали на възможността да живеете и да работите в международна среда?

Имате ли амбицията и желанието за кариера в световния старши мениджмънт?

Hilti Outperformer може да бъде началото, което търсите на вашата бързоразвиваща се кариера.

Ние предлагаме три различни пътя на развитие: технически, търговски и логистичен. На тази страница разглеждаме нашия технически път на развитие.

 

Истинска отговорност от ден първи

Hilti Outperformer е глобална програма за управление на развитието, която не прилича на никоя друга. За период от две години, ние ще Ви подготвим за световна лидерска кариера като Ви поставим в центъра на нашия бизнес модел, съсредоточен върху клиента, и Ви предоставим пълна отговорност от първия ден.

Не се обезкуражавайте. Да, темпото е бързо и предизвикателно. Но ние ще Ви тренираме отблизо и ще бъдем Ваш ментор, докато разширявате опита си чрез гама от международни мениджмънт проекти и социален проект с огромно въздействие. Също така ще получите подкрепата, от която се нуждаете, за да учите, израствате и да извайвате собствената си кариера. И освен че ще се насладите на приятен и невероятен опит и ще създадете приятелства по пътя си, ще получите квалификация от IMD бизнес училището с топ оценка в Лозана, Швейцария.

“В Hilti усещам, че наистина мога да помагам на клиентите да вършат работата си по един по-ефективен начин. В края на деня усещам, че от работата ми има смисъл.”

Матиас, участник в глобалната техническа програма

Защо вие сте идеални за програмата

• Наскоро сте завършили или се подготвяте да завършите, с магистърска или докторска степен.

• Специалността Ви е в сферата на бизнес управлението или инженерните науки; ще вземем предвид и специалности като икономика, политика или международни отношения, ако можете да докажете, че имате мисленето, необходимо в нашия бизнес.

• Вие имате амбицията за кариера в глобалния експертен мениджмънт.

• Прекарали сте поне три месеца и до две години, в професионална среда, под формата на стаж, обучение или работен опит, или току-що сте започнали кариерата си и бихте искали да получите възможност да се представяте добре и да прогресирате.

• Получили сте международен опит по време на работата или обучението си.

• Вие сте многоезичен – владеете английски свободно, както и още един език или два. Ще се нуждаете от тези умения, за да работите в различни региони. 

• Вие сте зрял и самоуверен, любопитен и отдаден на работата.

• Вие сте гъвкав екипен играч с добри комуникационни и социални умения.

• Вие умеете да мислите глобално, имате желание да натрупате интеркултурен опит и търсите възможности за работа в чужбина.

Как изглежда нашият технически път на развитие

Hilti Outperformer е двугодишна програма. От самото начало, ще работите с колеги от целия свят, като получавате достъп до експертния мениджмънт, както и до Вашия личен ментор. Това означава, че ще присъствате на срещи с борда на директорите и на световни конференции като част от екип, който се представя на високо равнище. Ще Ви предоставим множество роли, ще научите как да отговаряте на нуждите на нашите взискателни клиенти и ще участвате в някои високопрофилни задачи от съществено значение за бизнеса. Също така ще посетите програма в IMD бизнес училището в Швейцария, и ще участвате в социален проект, който променя животи.

Нашият технически път на развитие е разделен на тези три основни работни етапи:

• 15-18 месеца в отдел иновации и развитие на една от нашите търговски единици, производствени съоръжения или развойни центрове. Това ще стане или в нашето седалище в Лихтенщайн, или в Германия или Австрия. Ще получите практически опит в управлението на проект за развитие, независимо дали става дума за разработване на Ваш собствен продукт или като част от по-голям екип, или в ролята на мениджър по качеството или по оптимизиране на процесите в производствена среда.

• 3-6 месеца - стратегически проект в нашето седалище в Лихтенщайн. Вие ще работите като част от екип по проект в нетехническа сфера. Може да става дума за логистика, човешки ресурси, финанси или маркетинг.

• 3 месеца - стратегически проект извън региона. И отново, може да става дума за логистика, човешки ресурси, финанси или маркетинг, но от международна гледна точка, благодарение на различните работни култури и пазарни предизвикателства. Ако идвате от зрял пазар, ще работите в развиващ се пазар, и обратното.

 

По време на вашата програма, ние ще ви подготвим за световна лидерска кариера чрез различни впечатляващи курсове и събития:

• Програма за развитие на лидерство – обширно обучително пътешествие в IMD бизнес училището в Лозана, Швейцария, което цели да разшири мисленето Ви за Hilti и Вашата роля като оформящ се лидер. Тъй като покрива широка гама от модули, като например Стратегическо мислене, Финанси, Изпълнение и Глобално лидерство, това е съчетание от онлайн обучения, обучение в рамките на и извън класната стая – както индивидуално, така и в екипи – с квалификация от IMD.

• Обучение по бизнес управление – индивидуално обучение в Hilti. Фокусът е върху поведенческите профили, личните силни страни, лидерските стилове, комуникационните умения и презентационните инструменти.  

• Световна конференция – 4-5 дни в нашето световно седалище в Лихтенщайн. Поглед към начина, по който търговските бизнес единици функционират, както независимо, така и в сътрудничество, както и към меки умения като ситуационно лидерство, международна екипна работа, създаване на контакти и култура.

• Социален проект – 7-8 дни ‘изграждане на по-добро бъдеще’. Практически обществен проект като нашите наскоро построени къщи в Босна. Помежду полагането на тухли, ще научите по какъв начин катастрофите като война, глад и природни бедствия могат влияят на хората и бизнеса в региона.

По време на Вашата програма, Вие ще обсъдите следващите си роли и местоположения с Вашия спонсор и регионален мениджър за програмата. По този начин, ще получите възможно най-добрия достъп и разбиране за търговската дейност.

Как да кандидатствате за вашето място

Макар че процесът на кандидатстване леко се различава за всеки регион, той най-общи изглежда така:

• Кликнете върху ‚Кандидатствайте сега‘ по-долу, който ще ви отведе до нашата система за онлайн кандидатстване.

• Изберете път на развитие: търговски, технически или логистичен.

• Изберете страна. Необходимо е да говорите свободно местния език и да притежавате разрешително, за да работите там.

• Качете Вашето CV и мотивационно писмо - за предпочитане в pdf формат.

• Също така включете всички препоръки, като например препоръчителни писма от университети, стажове или професионален опит.

• Ако смятаме, че сте подходящ за програмата, ще Ви поканим за първи рунд от интервюта с човешки ресурси и експертен мениджър.

• След това ще бъдете поканени на „полеви ден“, за да изпитате един ден от живота на Hilti търговски консултант или полеви инженер.

• Ако това мине добре, ние ще Ви поканим да участвате в център за оценка на регионално ниво.

• По пътя, ние ще сме ясни и искрени относно Вашия напредък, за да сте наясно къде се намирате във всеки един момент.

 

Ако имате въпроси, моля да се свържете с нас тук.

“Hilti Outperformer предоставя на амбициозните млади хора уникалното съчетание от посока и свобода при извайване на кариерите им. Ние ще Ви възложим много отговорности от най-ранен етап, заедно с възможности да опитате различни култури и да обсъдите следващите си стъпки. Участниците в глобалната програма също много се забавляват. Независимо дали става дума за изграждане на къщи или наш социален проект, или каране на ски през уикендите, те установяват дълбоки връзки, като голямо международно семейство.”
Кристин Теске, ллобален програмен мениджър