Полезни съвети при явяване на интервю

Ако Ви поканим на интервю, това ще е важен момент и за двете страни. По този начин ние (и Вие) решаваме дали личностите си пасват.

Най-добрият начин да Ви покажем нашата същност или - духа на Hilti, е като Ви представим на някои от нашите хора. Ето защо ще се опитаме да отделим време за това преди действителното провеждане на интервюто. Това ни помага да потвърдим, че споделяме едни и същи ценности и начин на мислене и че можем да си представим как работим заедно.

Независимо от ролята, за която кандидатствате, и независимо от мястото, на което е по света, Вашето първо интервю ще продължи около час. Ако мине добре, ще Ви поканим на второ интервю, и след това бързо ще се свържем с Вас с обратна информация.

За да Ви предразположим и да Ви помогнем да се подготвите за интервюто си, по-долу сме дали някои полезни съвети от някои хората в Hilti, които можете да срещнете. Надяваме се, че ще са Ви полезни, независимо дали правите това от години или отивате на интервю за първа работа.

Как да ни покажете какво представлявате

Бъдете себе си. Ние сме тук, за да се срещнем с истинското Ви аз, ето защо не се притеснявайте да го покажете. Желаем онези хора, които наистина пасват на нашата култура и виреят в нея. Няма смисъл да се опитвате да бъдете някой друг: това няма да помогне нито на Вас, нито на нас в дългосрочен план. Затова просто се отпуснете и бъдете себе си.

Покажете страст. Ако изпитвате страст към изграждането на по-добро бъдеще, бихме искали да научим за това. Моля, не се чувствайте възпрепятствани от любезността или протокола. Очакваме с нетърпение Вашата енергия и вълнение, независимо дали познавате сектора, или не.

Бъдете любопитни. Искаме хора с жажда за знания, смелост, за да посрещат предизвикателствата, и желание за подобряване на нещата, включително за усъвършенстване на самите себе си. По този начин извличаме най-доброто от Вас, за да ни помогнете да израснем като дружество и да се придвижите напред в кариерата си.

Говорете открито. Ние не поставяме отметки в квадратчета, ето защо не се притеснявайте, че ще дадете „грешния“ отговор. Няма такова нещо като грешен отговор. Всеки има своите силни и слаби страни; Вашата способност да познавате слабостите си и да говорите за тях Ви отличава.

Инвестирайте малко време. Отделете малко време, за да научите повече за нашето дружество, преди да дойдете, за да се срещнем. Освен да ни покажете любопитството си, това е възможност да покажете страстта си за онова, което ние правим, и всички Ваши характеристики, които са свързани с нашите ценности.

Представете си какво е да работите с нас. Говорим буквално – представете си как работите с хората, които Ви интервюират. Културата на Hilti е доста силна, ето защо хората, които седят пред Вас, ще бъдат добро отражение на екипите, с които ще работите. Ако можете да си се представите как работите с Вашите интервюиращи, Вие сте на правилното място.

Бъдете прозрачни. Основа на нашия бизнес са хората и за нас е изключително важна личността. Ако Вие и ние усещаме силно напасване на личностите, перспективите са добри. Ето защо не бива да мислите, че трябва да отговаряте на въпросите по определен начин, и моля, не идвайте с подготвен сценарий. Искаме Вашата искрена, спонтанна, приземена същност.

Необходимо е да се убедите, че се чувствате удобно. Много от нашите хора ще Ви кажат, че са се почувствали у дома си, след като са пристигнали за интервюто си с нас. Ако се чувствате по същия начин, това казва много за начина, по който ще се чувствате в Hilti. Това, което виждате по време на интервюто, е онова, което ще получите, след като се присъединете към нас. Мислете по-малко за ролята, за местоположението, за заплатата и мислете повече за това дали сте щастливи тук. Все пак, трябва да сте ентусиазирани, за да идвате на работа всеки ден, ето защо е важно да усещате правилните вибрации.

Разберете нашите ценности. Нашите ценности почтеност, смелост, работа в екип и отдаденост са наистина важни за нас; те представляват сърцето на бизнеса ни. Ако се идентифицирате с тях, бихме искали да знаем защо и как.

Дайте истински примери. Опитайте се да споделите истински примери за начина, по който сте подходили и постигнали нещата. Бихме искали да чуем какво сте направили или бихте направили в определена ситуация, а не какво би било правилното нещо или по какъв начин работи Вашата компания или някоя хипотетична теория. Бихме искали да разберем за човека, който седи пред нас.

Все пак, това интервю е точно за това. Очакваме с нетърпение да се срещнем с Вас. Успех!