Работа в областта на инженерството

Иновациите са нашата кръвоносна система и нашите инженери се изправят пред ежедневни предизвикателства, за да откриват новаторски решения в областта на безопасността и производителността.

Присъединете се към нашия инженерен екип и ролята Ви може да включва консултации на строителни площадки, изграждане на наш софтуер или разработване на продукти в някой от нашите развойни центрове за иновации. Можете да специализирате в механиката, оптиката, химикалите или металите… пожарозащита, анкериране, корозия или сеизмика. Независимо от вашата област, вие ще играете важна роля в някои наистина вълнуващи проекти в сферата на най-новите технологии.

Трябва да имате силна инженерна подготовка, но това, което е особено важно за нас, е Вашата страст за учене и способността Ви да съчетавате сложни дизайнерски концепции с чистосърдечно човешко отношение.

Все пак, нашите продукти са конструирани за нашите клиенти, ето защо личната отдаденост е от съществена важност за нас. 

Хората са толкова важни, колкото са и технологиите

За да се присъедините към нашия екип, Ви е необходимо техническо мислене, но нито една от инженерните ни позиции не е само техническа. Вместо това, ще изпълнявате консултантска роля, където ще се насладите на най-доброто от двата свята – работа с последно поколение иновации, докато изграждате търговски отношения с ентусиазирани клиенти.   
 
Нашите инженери участват от ранния етап на всеки проект, като правят връзката между нуждите на клиента и нашия продуктов дизайн, и след това превеждат тези неща в маркетинга и продажбите.
 
При много строителни проекти възникват неочаквани предизвикателства, където стандартните продукти не са подходящи за работата. Ето защо нашите полеви инженери работят с клиенти и изпълнители, за да открият адаптирани решения, и след това нашите развойни и софтуерни инженери умело ги разработват. 
 
В Hilti, ще Ви бъде възложена голяма отговорност от ранния етап и, след като започнете да постигате последователни резултати, можете да водите ваш собствен екип, преди да се усетите. През цялото време ще работите в една енергична култура с голямо разнообразие от таланти – уникални по същността си, но все пак споделящи една и съща амбиция за изграждане на по-добро бъдеще.

“Обожавам факта, че работата ми не е чисто техническа. Тя включва също така планиране и работа с хората. Културата е брилянтна. Да, тя е предизвикателна, но също така и приятелска и приобщаваща. Всичко се свежда до екипната работа и идеите ти наистина биват вземани предвид.”

Андреас, ръководител на корпоративни изследвания и технологии

Различни начини за новаторство

В качеството си на представител на нашия инженерен екип, Вие ще бъдете точно това – част от екип. Нашият инженерен екип се осланя изцяло на екипната работа, което е едно от нещата, правещи работата толкова приятна и удовлетворяваща. 

Има три основни роли в обхвата на инженерната дейност, и Вие може да изберете коя роля ви пасва най-добре: работата като полеви инженер с клиенти на големи строителни площадки; изследване и разработване на новаторски продуктови решения; или изграждане на софтуер, който улеснява работата на нашите клиенти и я прави по-безопасна.

По-долу е дадена подробна информация за всяка вълнуваща позиция.

Полеви инженер

• Това е консултантска роля, в която ще работите на строителни площадки с проектанти и архитекти, както и структурни инженери и лидери на дружества.

• След като се включите отрано в етапа на проектиране, ще подсилите тези отношения като покажете стойността, която ние можем да добавим, след като решенията на Hilti бъдат определени в проекта – от анкерите или крепежните системи до машините и софтуера, които се предоставят заедно с тях.

• След това ще помогнете на проектанта да вдъхне живот на нещата, като преведете проектите на строителните и продуктовите екипи, включително и на изпълнителите, маркетинга и продажбите.

• Вие играете една от най-важните роли в Hilti, тъй като осъществявате връзката между проектирането и продажбите, прехода от плана към реалността. По този път ще трябва да откликвате на всяка нужда, свързана с дизайна, строителните кодекси и възможни проблеми.

• Няма наръчник за тази работа, тъй като всеки един голям строителен проект идва със своите уникални трудности. Затова трябва да мислите гъвкаво и да се радвате на възможността за откриване на индивидуални решения на неочакваните усложнения.

• Образование в областта на строителното, структурното инженерство или механо-инженерството би било полезно, както и опитът в архитектурния дизайн. Но това, от което ние наистина се нуждаем, е желанието Ви да учите и способността Ви да съчетавате техническият разговор с подход към хората.

Вижте нашите позиции за полеви инженер

Инженер проучване и развитие

• Развойната дейност е двигателят на нашия бизнес и е част от нашето ДНК. По този начин ние развиваме иновациите си, за да получим предимства пред нашите конкуренти, и поради това инвестираме повече от 6% от нашия оборот всяка година в изследването на нови решения при диамантни системи, измервателна техника, пожарозащита, анкери и всичко останало.

• В качеството си на инженер проучване и развитие, ще работите върху последно поколение технологии с множество отговорности от ранен етап.

• Ние вярваме, че страхотните идеи могат да дойдат отвсякъде. Ето защо Вие ще сте част от разнороден развоен екип, който е смес от студенти, дипломирали се студенти и опитни професионалисти с много обширна експертиза.

• Ако идеите Ви са изпреварили времето си, ние внимателно ще ги патентоваме, за да можем да работим по разработването им в иновации за бъдещето.

• Ще участвате в разработването на продукти през целия им жизнен цикъл, с осезаеми резултати. Това означава огромно усещане за постижения и уникални прозрения за начина, по който светът е изграден.

• Също така, това означава, че ще сте изложени на всяка функция на процеса – производство, операции, доставки, управление на проекти, маркетинг и продажби – докато видите продуктите ви да излизат от веригата.

• Тъй като работим директно с нашите клиенти и производствени съоръжения по целия свят, Вашата работа също така ще включва осигуряването на връзка между теоретичното и практичното приложение на нашите продукти.

• Ние разполагаме с водещи на световно ниво развойни лаборатории в Шаан (Лихтенщайн), Кауферинг (Германия), Шанхай (Китай) и Ървинг (Тексас, САЩ) – всяка от които е оборудвана с най-модерните технологии за симулиране на приложения и извършване на тестове.

Вижте нашите позиции за инженер проучване и развитие

Софтуерен инженер

• В качеството си на софтуерен инженер, Вие също така ще помагате за изграждане и създаване на софтуерните решения, които наистина ни отличават.

• Също така ще помагате на нашите клиенти да използват нашия софтуер по начин, който те лесно разбират. Може да става дума за отстраняване на неизправности, провеждане на обучения или изготвяне на наръчници за употреба.

• Това е много повече от една техническа роля: ще се нуждаете също така от силни комуникационни умения и подход към хората. Голяма част от работата се състои в превеждането на чист код на лесен за разбиране от клиента инженерен език.

• Също така постоянно ще имате пряк достъп до нашите клиенти, както и до нашите продуктови и маркетингови екипи, за да можете да разпознавате нуждите им и да знаете как да им обяснявате работата със софтуера.

• Можете да очаквате, че ще работите по някои наистина вълнуващи продукти, като например решения за изчисляване на натоварванията, определяне устойчивостта на натиск и определяне разположението на арматурата.

• Също така ще помогнете за разработване на част от софтуера за тестване, който използваме в нашите развойни лаборатории, като понякога ще работите съвместно с външни развойни институти и университети.

• Ще видите как продуктите се използват от различни поколения – от един проект към друг, от една актуализация до друга – и ще следите за това всяка нова полза да бъде реализирана и използвана по ефективен начин. 

• Образователната Ви степен най-вероятно е в областта на софтуерното инженерство, компютърното инженерство, компютърните науки, математиката, физика или статистиката. Ние сме особено заинтересовани от жаждата Ви за знания и способността Ви да превеждате техническия език на хора, които са по-свикнали да работят с дъски за чертане и пробивни машини.  

Вижте нашите позиции за софтуерен инженер.

Покажете ни страстта си към ученето и ние ще я отгледаме

Ако очакваме да измисляте иновации, които печелят награди, това е така, защото сме Ви предоставили най-доброто обучение в среда от световна класа. Ние ще Ви предоставим всички познания и цялата подкрепа, от която се нуждаете, за да изпълнявате работата си по отличен начин, с индивидуално обучение, възможности за подобряване на уменията и лично внимание към напредъка на вашата кариера.

Ние разполагаме с много задълбочен процес за атестация на хората, при който разглеждаме и оценяваме всеки в дружеството по време на ежегодния процес за оценка на представянето. По този начин откриваме възможности за развитието на нашите хора с различни отговорности, култури и пазарни предизвикателства. Това означава, че можем да разширим набора Ви от умения, да подхраним амбицията Ви и да отворим вратите пред Вашата кариера.

Служителите ни, които се представят на високо равнище, преминават много бързо към лидерски роли в Hilti, и 80% от нашите управленски позиции биват заемани от вътрешни кандидати. Това доказва колко много ценим хората си.